Koecomfort

Koeborstels

Een borstel geeft uw dieren de mogelijkheid om in hun natuurlijke behoefte om te schuren te voorzien. Borstelen bevordert de bloedsomloop en het welzijn van uw dier. We bieden hiervoor drie soorten oplossingen. 

Liggen

Een comfortabele ligplaats is van het grootste belang voor een gezonde koe en optimale melkgift. Bij een vrije keuze zal een koe 60% van haar tijd liggend doorbrengen. Bovendien zal ze diverse keren, 15 tot 20 keer, gaan staan om te vreten en/of te drinken en vervolgens weer te gaan liggen. Daarom moet een ligplaats voldoen aan hoge eisen qua ruimte, grip, comfort en hygiëne.

Lopen

In natuurlijke omstandigheden lopen koeien op zachte grond. In een stalomgeving is het belangrijk om die natuurlijke omgeving zo veel mogelijk na te bootsen.

Door uw dieren een zachte ondergrond te bieden en een zo goed mogelijke hygiëne, kunt u ervoor zorgen dat klauwproblemen minimaal blijven.

 

Drinken

Melk bestaat uit bijna 90% water, dus het is geen verrassing dat de wateropname van een koe een belangrijk effect heeft op haar melkproductie. Wanneer er voor een goede watertoevoer gezorgd wordt, zullen de koeien meer drinken. Voldoen aan deze behoefte door te zorgen voor een goede watertoevoer is daarom een essentiële taak voor elke melkveehouder.

Ventilatie en cow cooling

Om uw koeien in topconditie te houden is een goede stalomgeving erg belangrijk. Melkkoeien hebben behoefte aan veel en schone lucht. Wanneer de temperatuur boven de 22Ç komt beginnen koeien last te krijgen van hittestres met alle gevolgen van dien. De melkproductie komt hierdoor in gevaar. Om de warme lucht af te voeren is vaak ondersteuning nodig van natuurlijke ventialtie. Daarnaast zien we dat het effect van cow cooling een extra medicijn is tegen het voorkomen van hittestres bij uw Melkveestapel.

Waarom kiezen voor Wynsma Mechanisatie?

Onze eigen roots liggen ook in de melkveehouderij. We begrijpen onze klanten dus goed en weten precies hoe we een meerwaarde kunnen leveren aan uw bedrijf.

Samen met u kijken wij goed hoe we uw melkproductie kunnen optimaliseren en het dierwelzijn in uw bedrijf kunnen verbeteren. Daarbij gaat het om innovatieve melktechniek, stalinrichting, automatisering en data-analyse. Wij creëren de ideale omstandigheden in uw bedrijf en u krijgt een perfect inzicht in uw melkproductie. Tot in het kleinste detail.